Még nincs vége - Felhőszakadás, jégeső várható szombaton is

Újabb özönvizeket okozhat a sok eső, villámárvizek is kialakulhatnak. 

2023. augusztus 5., 10:55

Szerző:

Egy hullámzó hidegfront alakítja a hétvége időjárását, sokfelé jöhetnek heves záporok, zivatarok, vasárnapra keleten is lehűl az idő, írta a Telex az Időkép alapján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán azt írja, hogy szombaton heves zivatarokra is nagy az esély, amelyeket felhőszakadás, jégeső kísérhet, emellett károkozó szélrohamok (90 km/óra) is előfordulhatnak, emiatt az ország középső részére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Szakemberek szerint a felhőszakadások újabb özönvizeket hozhatnak, sőt villámárvizek is kialakulhatnak, vasárnap estig egyeshelyeken akár 100 mm csapadék is összegyűlhet.

A szombati hőmérséklet nyugaton már a kora őszt idézi, ott 20 fok körül alakul a hőmérséklet, azonban kelet, délkelet felé haladva egyre melegebb lesz, az Alföldön még mindig 30 fok fölé melegszik fel a levegő, a Dél-Alföldön akár 35 fok is lehet.

(Kiemelt kép: Lora Palmer via Pixabay)

 

 
 

15:37

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.