Még az apróért is: 200 millió forintot kap Mészáros Lőrinc péksége

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó pékség is pályázati támogatást nyert.

2022. szeptember 17., 09:02

Szerző:

Több mint 200 millió forintos támogatást nyert Mészáros Lőrincék péksége – tudta meg az RTL Híradó.

Aki a kicsit nem becsüli...

Többségi tulajdonos az ország leggazdagabb emberének érdekeltsége, de így is kell egy kis vissza nem térítendő támogatás. A Vál-Völgye Pékség több helyre is szállít, egyebek közt a Hernádi Zsolt Mol-vezérhez köthető Grand Hotel Esztergomba is. A pékség ügyvezetője az RTL.hu megkeresésére azt írta, a megnövekedett magyar piacot és az exportot is csak bővítéssel tudják kiszolgálni, emiatt kellett pályázniuk, és másokhoz hasonlóan nyertek is.

207,9 millió forintos támogatást ítéltek meg technológiai és infrastrukturális fejlesztések megvalósítására az alcsútdobozi Vál-Völgye Pékség Kft.-nek a Vidékfejlesztési Program keretéből, derült ki a pályázatok információs oldaláról. A támogatásról június 24-én döntöttek.

A céget 2020 júniusában jegyezték be, többségi tulajdonosa a Búzakalász 66 Kft., amely a Mészáros-birodalom többi mezőgazdasági érdekeltségével együtt a Talentis Agro Zrt. alá tartozik. Ebben 99,42 százalékos tulajdonos Mészáros Lőrinc, de a 0,48 százalékos tulajdonrészt birtokló Talentis Group is őt takarja, hiszen annak egyetlen részvényese ő. A pékség kisebbségi tulajdonosa Kenéz-Hanyecz Kinga, aki médiavásárló cégével 2014-ben elnyerte a Varga Mihály által alapított Országos Fiatal Vállalkozó Díjat.

Az RTL megkereste a céget is, ahonn ezt a választ kapták:

„A Vál-Völgye Pékség Kft-t 2020-ban alapítottam a Búzakalász66 Kft-vel közösen. A célunk az volt, hogy minőségi, vadkovászos termékek, és adalékanyag mentes jó minőségű finom pékáru és péksütemény kerüljön be a hotel, étterem és gasztronómiai piacra. A magas minőség miatt újabb és újabb partnerek jelentkeztek azért, hogy a francia és belga fagyasztott pékáru helyett hazai termék kerüljön be a kínálatukba. Az üzem kapacitása azonban idővel elérte a maximumot, így a megnövekedett magyar, és a tavaly elkezdett export piacot csak bővítéssel tudjuk kiszolgálni. Cégünk a fenti okokból pályázott, és sok más pályázóhoz hasonlóan sikeresen nyert az »Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése« megnevezésű pályázaton. A fejlesztési beruházás teljes költsége 600 millió Ft, amelynek kétharmadát saját forrásból biztosítjuk. A megvalósításhoz előleg lehívása nem történt.”

(Kiemelt kép: Az alapító Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó beszédet mond a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján Balatonalmádiban 2022. augusztus 2-án. MTI/Vasvári Tamás)

 

2024. április 25., 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

2024. április 25., 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

2024. április 25., 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

2024. április 25., 15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 25., 15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.