Mávinform: fokozatosan helyreáll a menetrend a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál

Fokozatosan helyreáll a menetrend a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál, a késéseket a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti felsővezeték leszakadása okozta – közölte a Mávinform szerdán, kora délután az MTI-vel.

2023. március 29., 15:21

Szerző:

A Déli pályaudvar és Kelenföld között délután egy órára megjavították a leszakadt felsővezetéket. Fokozatosan csökkennek a késések a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Székesfehérvár-Tapolca vonalakon, valamint a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely, illetve Zalaegerszeg között közlekedő vonatok esetében is. Rövidebb útvonalon közlekedő és kimaradó járatokra továbbra is számítani lehet.

A közlés szerint az elővárosi forgalomban kora délután, a távolsági járatok esetében késő délután állhat helyre a menetrend.

Szántód és Balatonboglár között továbbra is dízelmozdonyokkal közlekednek a vonatok egy kidőlt fa okozta felsővezeték-szakadás miatt, ezért a dél-balatoni vonal ezen szakaszán 20-30 perccel megnő a menetidő – tudatta a Mávinform.

(Kiemelt kép: a MÁV Start Zrt. Stadler Flirt típusú vonatai a Déli pályudvaron, amely a főváros négy legfontosabb vasútállomásának egyike. Fotó: MTVA/Bizományosi - Róka László)