MÁV: több vonalon is késnek a vonatok

Leszakadt felsővezeték és a biztosítóberendezés hibája miatt késnek a vonatok a váci, a veresegyházi és a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon, közölte a Mávinform szerda reggel. 

2022. november 30., 08:03

Szerző:

 Rákosrendező és Rákospalota-Újpest között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, mert a Nyugati pályaudvarról Vácra indult S71-es vonat áramszedője az istvánteleki megállóhelynél letört, a felsővezeték leszakadt, olvasható a MÁV közleményében. 

A felsővezeték helyreállításáig jelentős késésekre, 20-40 perccel hosszabb mentidőre, kimaradó és rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon. A Mávinform tájékoztatása szerint a vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a 12-es és 14-es villamoson Rákospalota-Újpest és Angyalföld kocsiszín, valamint a Lehel tér között, valamint az M3-as metrón és a metrópótlón is Újpest-központ és a Nyugati pályaudvar között. Közölték azt is, hogy Rákos és Rákoshegy között meghibásodott a biztosítóberendezés.

A helyreállításáig jelentős késésekre, 20-40 perccel hosszabb mentidőre, kimaradó és rövidebb útvonalon közlekedő járatokra lehet számítani a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon, valamint a szerelvényfordulók miatt a Budapest-Hatvan vonalon is.

(Fotó: Illyés Tibor/MTI)

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.