Mától utazhatunk a kedvezményes vármegye- és országbérletekkel

2023. május 1-jétől egyetlen bérlettel korlátlanul utazhatsz az egész országban helyközi buszokon és vonatokon egyaránt.

2023. május 1., 16:47

Szerző:

A bérletek május 1-jétől használhatók, melyre Szentkirályi Alexandra kormányszóvívő hívta fel a figyelmet közösségi oldalán. „A vidéki és a Pest vármegyei közösségi közlekedést hozza lendületbe az új 30 napos érvényességű vármegyebérlet, amely a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV és a GYSEV járatain egyaránt igénybe vehető.

A teljesárú bérlet 9450 forintba kerül, ezáltal olcsóbb, mint a havi Budapest-bérlet. A tanulóbérlet 90 százalékos kedvezménnyel váltható, 945 forintba, azaz nagyjából kétgombócos fagyi árába kerül”–, írja a hirado.hu. Az új bérletek a korábbiaknál is egyszerűbb megoldást kínálnak, hiszen a napi ingázáshoz és a hétvégi kirándulásokhoz mostantól elegendő egyetlen közös (busz+vonat) bérletet váltani. Az új vármegyebérlettel korlátlanul utazhatunk a vármegye határain belül, az országbérlettel pedig az egész országban minden helyközi buszon és nem feláras vonaton. 

További információ a https://www.orszagberlet.hu/ oldalon található. 

(Kiemelt képünkön Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára mutatja az országbérletét a május 1-jétől használható vármegye- és az országbérlet bevezetéséről, értékesítésének elindulásáról tartott sajtótájékoztató után a székesfehérvári vasútállomáson 2023. április 28-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.