Újabb vita lángolt fel a járványügyi eszközök áráról

Túl drágán vettünk áprilisban maszkgyártó gépet, mondják ellenzéki politikusok

2020. október 3., 17:16

Szerző:

Negyedannyiért is lehetett maszkgyártó gépet vásárolni áprilisban, mint amennyiért az állam vett ilyen berendezést. Ezt állítja a Momentum nyíregyházi képviselője, aki civilben orvosi berendezéseket forgalmaz. Hadházy Ákos független képviselő derítette ki, hogy a sátoraljaújhelyi börtönben üzembe állított gyártósort 210 millió forintért vásárolták, miközben 50 millióért is volt a piacon olyan gép, amely havi 2 milliónál is több maszk gyártására képes. (RTL Híradó)

 

11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.