Más színű tálcát kap egy veszprémi étteremben, aki még nincs beoltva

A vendégek kiakadtak a megkülönböztetésen.

2021. május 4., 19:21

Szerző:

Más bejárat, más szabályok és más színű tálca – ezekről az intézkedésekről tájékoztatta vendégeit a veszprémi Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont. 

Az étterem közösségi oldalán, a kormányzati plakátokat imitáló kép alatt elszabadultak az indulatok. Többen az étterem bojkottját ígérték, mások történelmi párhuzamokat vonva rasszista megkülönböztetésekhez hasonlították a szabályokat.

Az étterem újabb posztban kért elnézést a vendégeitől. Mint mondják, önkiszolgáló étteremként így tudják betartani azokat a szabályokat, amelyek megszegéséért akár 1 millió forintos bírságot is kaphatnának. 

 

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.