Maró hatású, hasmenést okozó tejet adtak el az Aldiban

Tizenkétezer liter tejet kellett visszavonnia a forgalomból az Aldinak, miután a piliscsabai üzletükben eladott, 1,5 százalékos, saját márkás tej több vásárlújuknál is rosszullétet okozott. 

2023. augusztus 6., 20:43

Szerző:

A piliscsabai Aldiban vásárolt 1,5 százalékos, saját márkás tejnél több vásárló is észlelte, hogy annak fogyasztásakor már kis mennyiségnél is maró érzés jelentkezik a nyelvén, a nyelőcsövében, később pedig tartós hasfájás lép fel – írta meg a Blikk

„Otthon a reggeli kávémat ittam volna, és egy korty után leírhatatlanul rossz íz, és maró anyagot éreztem a számban. Azonnal kiköptem, de az a fél korty, ami lement az kimarta a torkomat”

– nyilatkozta egy vásárló az RTL Híradójának. Mint elárulta: egy egy másik dobozt tejet is felbontott, és ugyanezt tapasztalta. Felhívta az ügyfélszolgálatot, ahol állítása szerint megígérték, hogy vizsgálatot indítanak. Vasárnap délelőtt a Piliscsabai üzlet polcain már nem lehetett látni a problémás tejet. Más gyártási számú, és lejáratú dobozok voltak a raklapokon.

A Blikk megkereste a Nébihet, amely azt közölte a lappal, hogy az Aldi saját hatáskörében kivonta a forgalomból a problémás terméket. Az is kiderült, egy bizonyos gyártási sorozatnál vannak gondok, ám a Nébih közlése szerint ebből július 25-én több, mint 12 ezer liter került forgalomba. Mint írták: „az Aldi saját hatáskörében megtette a szükséges intézkedéseket, az érintett tételt kivonta a forgalomból, ezenfelül részletes, laboratóriumi vizsgálatot is érintő kivizsgálást indított az ügyben. Az előállító szintén megkezdte az esemény kivizsgálását, melynek eredményéről a későbbiekben tájékoztatást nyújtanak.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Aldi)

Tegnap 15:49

A napraforgónak és kukoricának jól jött az elmúlt egy hét csapadékos időjárása, de a még aratásra váró búzának és repcének nem - írta csütörtöki agrometeorológiai elemzésében a HungaroMet Zrt.