Megsértette Márki-Zay Péter a Csongrád megyei Kormányhivatal vezetőjének jó hírnevét, fizethet Hódmezővásárhely polgármestere

2020. május 27., 16:37

Szerző:

Hódmezővásárhely polgármesterét 400-400 ezer forintos sérelemdíj megfizetésére kötelezte és eltiltotta a további jogsértéstől a Szegedi Ítélőtábla,

miután megsértette dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető jó hírnevét - írja a Csongrád megyei Kormányhivatal sajtószolgálata, amelyet az Index szemlézett. 

Márki-Zay Péter 

Mint írják, Márki-Zay valótlanul állította azt egy Facebook-bejegyzésben, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és a Szegedi Járási Hivatal vezetője úgy adtak olasz szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel. Azt is állította:

„döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a legfőbb ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért”

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető a részükre megítélt 400-400 ezer forint sérelemdíjat a hódmezővásárhelyi kórház részére, jótékony adományként ajánlják fel. A polgármesternek 15 napja van az ítélet teljesítésére. 

Persze a történtekről Márki-Zay Péternek is megvan a maga véleménye. 

Mint Facebook-bejegyzésben írja, már az elsőfokú döntés is érthetetlen volt, amit a másodfok csak megerősített. 

„Sokatmondó az igyekezet, ahogy a bíróság nemcsak a másodfokú tárgyalás megtartását (tárgyalás nélkül döntöttek ugyanis), hanem a koronatanú meghallgatását is megakadályozta: szerintük annak bebizonyítása, hogy a három egymást kizáró lehetőségből a harmadik igaz, érdektelen a második lehetőség valóságtartalma szempontjából.” - áll a polgármester kommentárjában. 

 

 

 

 

 
 

 
Fotó: Kökényesi Gábor

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.