Holtan talált rá a rendőrség Markó Beáta újságíróra Budapesten

Markó Beáta az Amerikai Népszava publicistája volt, előtte a 168 Órának is dolgozott. Budapesti lakásán találtak rá vasárnap reggel.

2022. október 10., 07:01

Szerző:

Holtan találták budapesti lakásán Markó Beáta publicistát, aki a legutóbbi időkben az Amerikai Népszavához írt, tette közzé az Index. Az Amerikai Népszava október 9-én tette közzé Markó halálhírét. Leírták, miután utolsó cikke egy hete jelent meg és sem a szerkesztőség, sem pedig a szomszédai nem tudták lakásán elérni, a rendőrség segítségét kérték. A rendőrség holtan talált rá, halálának oka egyelőre nem került nyilvánosságra.

Markó Beáta éveken át volt a 168 Óra meghatározó munkatársa is publicisztikáival és riportjaival is kiemelkedett.

Az 1957-ben született Markó Beáta számos magyar lap munkatársa volt, liberális értékrendűként tartották számon. Munkatársai úgy emlékeznek rá, mint aki soha nem kötött kompromisszumot, nem követett véleményvezéreket és nem érdekelte soha, mit gondol más.

(Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: Fotó: Gyulai Bence/168.hu)

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.