Márki-Zay: Szijjártó mondjon le!

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt azt is elmondta, szerinte mi lesz, ha nem mond le a külügyminiszter.

2022. március 29., 19:14

Szerző:

„Ma kiderült, hogy a magyar külügyminiszter államtitkokat szolgáltatott ki Putyin hackereinek” – írja keddi Facebook-posztjában az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Direkt 36 információi szerint az orosz titkosszolgálat feltörte a magyar Külügyminisztérium belső informatikai rendszerét. A lap szerint 2021 második felében tudni lehetett, hogy feltörték az állami és diplomáciai információk továbbítására használt titkosított hálózatot, és 2022 januárjában is célzott támadások érték a minisztériumot.

A hódmezővásárhelyi polgármester úgy vélekedik posztjában, hogy semmit sem tett azért a külügyminiszter, hogy visszanyerje a nyugati közösség bizalmát, hogy megmerjenek osztani bizalmas információkat Magyarországgal is a NATO-partnerek és ne kelljen attól tartaniuk, hogy „egyenesen Putyin asztalán landol”.

Az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje így folytatta: „Magyarországról azonnali hatállyal ki kell utasítani az orosz kémbankot, amely úgy működhet néhány száz méterre Orbán Viktor vagy Szijjártó Péter dolgozószobájától, hogy oda magyar hatóság nem teheti be a lábát.”

Márki-Zay Péter hozzátette: ha nem mond le ma Szijjártó, akkor a választók fognak vasárnap dönteni róla, hogy képvisel-e a nyugati irányultságot.

„Csak a hazaárulók azok, akiknek Putyin fontosabb volt, mint a saját nemzetük”

– mondta.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter beszél az Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott közös ellenzéki megemlékezésre, az Andrássy út–Dózsa György út sarkán. Budapest, 2021. október 23. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)