Márki-Zay Péter: A kormány száz nap alatt meghazudtolta magát

Nemcsak a KATA eltörlése miatt tüntetnek, szerintük Orbán Viktor hazugságok sorával nyerte meg a választást.

2022. július 16., 20:12

Szerző:

Frissítés, 20.12: A tüntetés vége után a demonstrálók ismét a Nyugati pályaudvar felé vonultak, majd lezárták a Nagykörút egyes szakaszait, közben Fidesz- és Orbán ellenes rigmusokat skandálnak.

Frissítés, 19.14: Márki-Zay Péter végül este 7 után kezdett bele beszédébe, szerinte kampányban hangoztatott állítását, hogy a rezsicsökkentés nem fenntartható, most maga a kormány ismerte el. Száz nap alatt tehát sikerült meghazudtolnia magát a kormánynak.

Elmondta még, Orbán Viktor őt „Döbrögire emlékezteti, aki elveszi, ami a miénk, és ispánért kiált.” Ezzel a pártelnök a Ludas Maty Dargay Attila-féle rajzfilm-változatának gonosz uraságára célzott. Hozzátette, aki még mindig hisz a Fidesznek, az már szerinte menthetetlen, hiszen a jóléti intézkedések is odalettek.

Több százan jelentek meg azon a demonstráción, amit szombaton délután 5-re Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalma hirdetett meg a Jászai Mari térre. Márki-Zay maga a hvg.hu élő tudósítása szerint valamivel negyed 6 után érkezett meg a helyszínre. A demonstráción egymás után a mozgalom számos tagja, támogatója felszólal.

Gurzó Ákos konferanszié már a demonstráció legelején elmondta, nem csupán a KATA adónemet megnyirbáló módosítás, hanem a Fidesz megszorító intézkedései miatt vonultak utcára. Az egyik felszólaló pedig a társadalmi szolidaritást hiányolta és kérte számon a megjelenteken.

„Hol vannak a taxisok? Miért nem állnak ki a többiek mellett?” – kérdezte a színpadról, majd hozzátette, a tanárok, ápolók és mindenki más mellett is mindenki másnak ki kell állnia, nem elég, ha mindig csak az érintettek szólalnak fel a saját érdekükben. Azt is hangsúlyozta, „az állam feladata nem az, hogy küzdenünk kelljen ellen, az állam a közjót szolgálja.”

Cikkünk folyamatosan frissül.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168)

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.