Márki-Zay Péter szerint a Fidesz és egyes ellenzékiek azért dolgoznak, hogy ne legyen hiteles ellenzék

Az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje közölte: nemcsak a bal- és jobboldali korrupció ellen, hanem a bal- és jobboldali hazugságok ellen is küzd.

 

2022. június 3., 10:45

Szerző:

Ismét keményen bírálta az ellenzéket, azon belül is elsősorban a DK-t az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay Péter szerint ugyanis a „DK képviselői és a Fidesz-kormány hazug állításaival szemben az ellenzéki összefogás választási programjában az egészségügy fejlesztése, valamint az egészségügyi dolgozók bérének emelése és munkakörülményeinek javítása szerepelt.”

Olyannyira, hogy a programba ezt a nőügyi munkacsoport, a felesége és ő javasolta, így többek között egylépcsős jelentős béremelést, pályakezdési pótlékot, a védőnői hálózat megerősítését, vagy épp a várólisták csökkentését. 

Majd hozzátette:

„Szomorúan figyeljük, ahogy a Fidesz és egyes ellenzékiek együttműködnek annak érdekében, hogy Magyarországon ne is legyen hiteles ellenzék. Ahogy küzdünk a bal- és jobboldali korrupció ellen, úgy harcolunk a bal- és jobboldali hazugságok ellen is.”

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Szigetváry Zsolt)