Márki-Zay Péter: Nyilvánvaló, hogy szervezett választási csalásra készül a Fidesz

Figyelni fogják a választói névjegyzéket. 

2021. november 17., 18:52

Szerző:

Nyilván szervezett választási csalásra készül a Fidesz – mondta az ATV Híradójának Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés megszavazta azt a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott javaslatot, ami a TASZ és a Political Capital szerint az eddigieknél is szélesebb kapukat nyithat a „voksturizmus” előtt.

A „voksturizmussal” most arra készülhet a kormány, hogy a billegő körzetekbe költöztessen szavazókat, ahol a 2022-es választás el fog majd dőlni

– mondta. Hozzátette: itt most azt a kérdés, hogy a Fidesz ezzel az ellenzéket is arra akarja-e kényszeríteni, hogy a szavazók nagyszámú átköltöztetésével próbáljon versenyezni a „fideszes szervezett csalással”.

Márki-Zay Péter kiemelte: meg fogják majd nézni a választói névjegyzéket, amihez legálisan hozzá lehet férni, egyébként pedig az ellenzéki önkormányzatoktól lesznek információik a tervezett csalásról, hozzátéve, hogy a Fidesznek több hónapos előnye van, mert mire ezt a törvényt meghozták, már számos következő lépést előre megterveztek.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter a Szlovák Sörözőben. Fotó: 168)