Márki-Zay pártja is rajtvonalhoz állt

Zászlót bontott szombaton, első kongresszusát követően a Mindenki Magyarországa, az egykori közös miniszterelnökjelölt, Márki-Zay Péter és támogatói is külön utakra léptek.

2023. szeptember 16., 15:40

Szerző:

Szombaton tartja első kongresszusát a mozgalomból átalakult Mindenki Magyarországa Néppárt. Márki-Zay Péter saját szervezete rendezvényén úgy fogalmazott: „Egy pártnak a születése történelmi esemény... végre bejegyezték a Mindenki Magyarországa Néppártot.” A bejegyzés és a kongresszus után hivatalosan is külön pártként jelentkezik majd a szervezet.

A zászlóbontó rendezvényen az elnök, Márki-Zay elsősorban arról beszélt, a mozgalom összes 2022-ben kapott támogatásával, így a külföldi támogatásokkal is, elszámolt, egyik legfontosabb feladatának pedig Hódmezővásárhely megvédését tartják Lázár János fideszes minisztertől és embereitől:

„Ha az emberek rájönnek arra, hogy mi az, amit Hódmezővásárhely máshogy csinált hat év alatt, mint Orbán Viktor 13 év alatt, ha az emberek rájönnek, hogy hazugsággal tömték a fejüket, hogy miféle ostoba gyűlöletkampányokkal járatták le az ellenzéket, és hogy Magyarország ezért lett egy olyan szegény, borzasztóan leromlott egészségügyű, oktatású ország” – hangsúlyozta a hódmezvőásárhelyi polgármester és egykori közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt az eseményen.

Az údjonsült pártvezető a Magyar Hangnak adott interjújában úgy vélte, a Mindenki Magyarországa Néppárt az EP-választás egyik esélyese, és akár két mandátumot is szerezhetnek majd az Európai Parlamentben.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter beszédet mond a Mindenki Magyarországa Mozgalom nagygyúlésén az ellenzéki előválasztás első fordulója után a budapesti Fővám téren, 2021. október 3-án. Fotó: Karancsi Rudolf/168.hu)