Márki-Zay Péter: Lázár János győzött, én ilyen aljassághoz nem asszisztálok

Nagyon úgy néz ki, hogy végleg besokallt a független polgármester: a képviselő-testület feloszlatását és új polgármester-, valamint önkormányzat-választást követel.

2018. október 7., 11:28

Szerző:

„ARRA KÉREM A VÁLASZTÓKERÜLET HŰBÉRURÁT, HOGY NE KÍNOZZA SZEGÉNY ÁRTATLAN VÁSÁRHELYI GYEREKEKET MÉG EGY TELJES ÉVIG: MOST AZONNAL ÁLLJUNK MEG ÉS RENDEZZÜK A VÁROS SORSÁT” – írta a körzet országgyűlési képviselőjének a kiborult független polgármester.

Nagyon úgy néz ki ugyanis, hogy végleg elege lett Márki-Zay Péternek. Vasárnapi Facebook-bejegyzése szerint ugyanis az elmúlt egy hét történései nyomán nem maradt más választása, mint követelni a következő pontokat:

  • 1. A képviselő-testület OSZLASSA FEL magát és LEGYEN ÚJ VÁLASZTÁS (képviselők és polgármester is)!

„Bízzuk az ítéletet a vásárhelyiekre: a győztes feladata Lázár János milliárdos adósságainak rendezése, nem könnyű küldetés sem nekem, sem Orbán Viktor legfőbb párton belüli riválisának. Ha a város többsége enged a gyerekekkel történő zsarolásnak, én megértéssel és sértődés nélkül fogom visszaadni a problémák megoldását Lázár úrnak és jelöltjeinek. Ha viszont mégis engem ér a megtisztelő, bár nehéz feladat, akkor reményeim szerint munkámat már egy a város érdekében engem támogató közgyűléssel sokkal könnyebben tudnám folytatni.”

  • 2. A kormány VÁLLALJA ÁT LÁZÁR JÁNOS FELELŐTLEN GAZDÁLKODÁSÁNAK KÖVETKEZMÉNYEIT, vagy legalább nyújtson Vásárhelynek REORGANIZÁCIÓS HITELT!
  • 3. MENTSÜK MEG EGYÜTT A STRANDOT, A VTV-t, és a SPORTEGYESÜLETEKET!

     

  • 4. A SPORTEGYESÜLETEK VEZETŐI ismertessék, hogy mely vállalkozások utasították vissza, hogy az előző évekhez hasonlóan támogassák a vásárhelyi gyerekek sportolását, és mutassák be terveiket a következő időszakra: ha csökkentett költségvetéssel is, de hogyan fogják megoldani gyermekeink edzéseit.

Márki-Zay bejegyzésében részletesen is ismerteti okait, összességében arra a következtetésre jutott: miközben Lázár János meggazdagodott, Hómezővásárhely eladósodott. Jelenleg pedig, miután Márki-Zay februári megválasztásával nem kormánypárti vezetést akart Hómdezővásárhely, a kabinet minden módon bünteti a település lakóit. Mindez annyit tesz, hogy mára a város vezetése is gyakorlatilag lehetetlenné vált. A fideszes közgyűlési többség, továbbá a kormányoldal prominensei, így a várost is felölelő egyéni választókerület képviselője, Lázár János, valamint a volt kormánytag által sakkban tartott helyi vállalkozók és vállalkozások lényegében akadályát képezik ugyanis annak, hogy Márki-Zay vezesse városát.