Márki-Zay Péter: Az ellenzékváltás sikere, hogy én itt állok

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnökjelöltje a Fővám téren tart gyűlést.

2021. október 3., 16:43

Szerző:

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) miniszterelnökjelöltje az MMM vasárnapi Fővám téren tartott gyűlésén mondott beszédet. Felszólalásában elismételte – ahogy korábban is –, hogy szerinte az előválasztás első fordulójában

„csoda történt”

azzal, hogy ő tovább jutott a második fordulóba. 

Köszönetet mondott az aktivisták kitartó támogatásáért és munkájáét. Szerinte az előválasztás megmutatta, hogy a politika lehet tisztességes, ha tisztességes emberek is részt vesznek benne. Hadházy Ákos zuglói sikerét külön kiemelte, akinek sikere Márki-Zay szerint azt mutatja, hogy az ellenzéki szavazók elutasítják az ellenzék politikusainak korrupcióját is. Hozzátette: majdnem minden olyan jelölt elbukott, akinek „takargatni valója” van.

Az ellenzékváltás óriási sikerének nevezte az első fordulóban elért eredményét, úgy fogalmazott: 

„az ellenzékváltás sikere, hogy én itt állok.”

Szerinte a pártok rájöttek, hogy a civilek veszélyesek, mert számukra nem a mutyiról szól a politika. Hozzátette: szerinte Karácsony Gergellyel együtt tudják leváltani ezt a rendszert, de amikor eldöntik, melyikőjük lépjen vissza, fontos szempont lesz, hogy a Fővám téren mennyien voltak az MMM gyűlésén, és Karácsony Gergely vasárnapi előválasztás-értékelőjén hányan vettek részt.

„Mi azok vagyunk, akik a 2010 előtti korrupciót sem hoznánk vissza a 2010 utáni korrupció leváltásáért”

– közölte Márki-Zay. Azt is lemondta, az elszámoltatásnak része a fékek és ellensúlyok beépítése az alkotmányba. 

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter 2021. 10. harmadikán a Fővám téren a Mindenki Magyarországa Mozgalom rendezvényén. Fotó: Karancsi Rudolf / 168)