Márki-Zay leváltaná Hódmezővásárhely MSZP-s alpolgármesterét

Csütörtökön adta be az indítványt.

2022. április 28., 11:05

Szerző:

Márki-Zay Péter polgármester (MMM-Tiszta Vásárhelyért Egyesület) csütörtökön javaslatot tett Hódmezővásárhely MSZP-s főállású alpolgármestere, Kis Andrea leváltására, az indítványt azonban nem támogatta a közgyűlés minősített többsége, írta az MTI.

Márki-Zay Péter a képviselőknek a helyszínen kiosztott indítványban zárt tárgyalására tett javaslatot, Kis Andrea azonban kérte, hogy miként megválasztásáról, leváltásról is nyílt ülésen döntsenek. A szocialista politikus a javaslathoz csupán annyit fűzött hozzá, Márki-Zay Péter másképp képzeli az önkormányzat működését, ezért nem kíván a továbbiakban együtt dolgozni vele. Cseri Tamás (Fidesz-KDNP) úgy fogalmazott, a városvezetés egymás közti leszámolásában nem kívánnak részt venni. A Fidesz-KDNP képviselői ezért kivonultak a napirend tárgyalásáról, és a titkos szavazáson sem vettek részt.

A minősített többségét igénylő indítványt a nyolc képviselő helyett csak hét támogatta, hárman nemmel szavaztak. A közgyűlés – a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívása alapján – visszavonta az önkormányzati bérlakások díjának emeléséről szóló tavalyi döntését. A képviselők határoztak arról is, hogy a lakóknak a befizetett többlet bérleti díjat jóváírják. Cseri Tamás kifejtette, a kormány szándéka egyértelmű volt, meg kívánta védeni a világjárvány alatt az embereket kiadásai növekedésétől. Az önkormányzat megpróbálta ezt kicselezni, a kormányhivatal azonban megállapította ennek törvénytelenségét – tette hozzá.

(Kiemelt kép:Márki-Zay Péter sajtótájékoztatót tart Hódmezővásárhelyen, a Csongrád-Csanád megye 4. választókerületében 2022. április 3-án, az országgyűlési választás napján. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Ukrajna és Moldova mellett Grúziának is meg kellett volna kapnia az európai uniós tagjelölti státuszt, ennek elmaradása megmagyarázhatatlan, érthetetlen és Európa szempontjából is káros – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Tbilisziben.