Márki-Zay: aki Dobrevre szavaz az hazaáruló

Rónai Sándor: „egy Orbánunk már van, hazaárulózni a miniszterelnök szokott.”

2021. október 11., 16:30

Szerző:

Márki-Zay Péter az ATV Híradójának kérdésére, miszerint mit szól azokhoz a politikusokhoz és közszereplőkhöz, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, azonban a második fordulóban nyilvános Dobrev Klára mögé álltak, azt mondta: „alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk” – írja az ATV.

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Újbuda alpolgármestere, Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere, Erőss Gábor, Józsefváros párbeszédes alpolgármestere, Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere, az MSZP-s Hiller István és Nemény András MSZP-s polgármester is utalt arra, hogy Dobrevet támogatja az előválasztás második fordulójában.

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban” – fogalmazott a miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zaynak azt mondta, többen panaszkodtak neki, azonban neveket nem akart mondani. „Sajnos többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy-egy ilyen nyilatkozatba, és nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte” – állítja. Mint írják, a miniszterelnök-jelölt két politikusról tud, akiket zsarolni próbáltak.

Dobrev Klára közösségi oldalán reagált a rágalmakra: „Hazaárulózni a Fidesz szokott. Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk. Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott" – véleményezte a DK miniszterelnök jelöltje. 

Szerinte Márki-Zay már valódi gyűlöletkampányt csinál, amelyet már jól ismerünk – tette hozzá.

Márki-Zay kijelentésével kapcsolatban megkerestük Dobrev Klárát támogató ellenzéki politikusokat, válaszukkal cikkünket folyamatosan frissítjük.

(Kiemelt kép: Budapest, 2018. május 1. Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester a Momentum Harcra Magyar! Tüntetés a jövőnkért! címmel szervezett tüntetésén a Kodály köröndön 2018. május 1-jén. Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán)