Marad még egy kicsit a szép idő

Nyakunkon a nyár.

2023. május 29., 08:05

Szerző:

Sok napsütésre számíthatunk, helyenként gomoly- és fátyolfelhőkkel, mérsékelt marad a légmozgás is. Elszórtan várható zápor vagy zivatar, ezek környékén megerősödhet a szél – írja a met.hu.

A legmagasabb hőmérséklet 23 és 29 fok között várható, ez esére 12-18 fok közé hűl majd le.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Vasvári Tamás/MTI.)

09:42

A munkanélküliek száma 2023 augusztusában 195 ezer, a munkanélküliségi ráta 4,0 százalék volt – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A kormány mindenesetre bizakodó.

08:55

Az Energiaügyi Minisztérium októbertől még alacsonyabb szintre szorítja az intézmények távhő díjait. A nem lakossági fogyasztók januárban egyszer már megfelezett költségeit újból azonos arányban csökkenti a tárca. Az önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások országos átlagban a tavaly év végi díjak negyedét fizetik tehát október elsejétől – jelentette be pénteki közleményében Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

07:25

Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc az Alapítvány az Innovatív Oktatásért szakmai konferenciáján járt. Az alapítvány működteti a High-Tech Suli programot (HTS), amelyet a 660 milliárd forintos vagyon felett rendelkező Mészáros Lőrinc tulajdonos támogat.