Marad a borult idő

A nap második felében szakadozottabbá válik a flehőzet. 

2023. március 7., 07:12

Szerző:

Döntően borult idő várható, elszórtan számíthatunk az ország délnyugati felében esőre, majd főként a nap második felétől vékonyabbá, szakadozottabbá válik a felhőzet, ezzel együtt pedig átmenetileg egyre kevesebb helyen várható csapadék – írja az OMSZ. A déli, délnyugati szél főleg az Észak-Dunántúlon és az északkeleti tájakon megélénkül, Sopronnál egy-egy erős széllökés is elfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet túlnyomórészt 5 és 10 fok között alakul, de a déli, délnyugati határnál pár fokkal melegebb sem kizárt. Késő estére 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Meleg jellegű fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk felléphet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság. Hamarabb elfáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképesség-csökkenés tapasztalható.

A szerda már rövid napos időszakokkal kecsegtet, de alapvetően sok felhő lesz felettünk, és többfelé kialakulhat időnként eső, zápor – írja az Időkép. Élénk, helyenként erős lesz a déli-délnyugati szél. Melegszik az idő, 9-15 fok közötti maximumokra van kilátás.

(Kiemelt képünk illusztráció. Nemzeti lobogó és a Parlament épülete az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapján, 2019. március 15-én. MTI/Mohai Balázs)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.