Már nem kell sokáig várni: vasárnap este jön az előválasztás végeredménye

Vasárnap kiderül, hogy ki lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje. 

2021. október 17., 07:03

Szerző:

Az előválasztás lebonyolítását végző aHang kampányigazgatója, Hajdú Gergő az ATV-nek azt mondta: az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan adja majd ki a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések. Reményei szerint vasárnap este már bátran lehet következtetni a győztesre – írja a Klubrádió.

Noha a szavazópontokat szombat este hét órakor zárták be, az online szavazási eljárásban a nyolc órakor még sorban álló szavazópolgárok videós azonosítását még elvégezték az operátorok. Ha minden voks beérkezett, aHang munkatársai meg is kezdik komoly munkájukat, a szavazatok összeszámlálását.

„Az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan fogja kiadni a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések, megyei, illetve választókerületi szinten folyamatában kommunikálunk, én abban bízom, hogy vasárnap estére lehet már következtetni a győztesre” – mondta Hajdú Gergő. A kampányigazgató azt is hozzátette, hogy szerinte már most látszik, hogy a második fordulóban sokkal több fiatal szavazott, mint az első körben.

Az Előválasztás 2021 Facebook oldalán megírta, hogy a második fordulóban lényegesen nőtt az új szavazók tábora: „Már több, mint 166 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az előválasztás két fordulójában összesen 800 ezer választópolgár élt az előválasztáson a választójogával” – írta az Előválasztás.

Az Előválasztás a posztban azt is megírta, hogy az emberek vasárnap késő este számíthatnak a végeredményre. Ekkor kiderül majd, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz-e az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

 

(Kiemelt kép: 2021.08.25. Előválasztás illusztráció Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.