Már lehet sejteni, ki lesz a DK miniszterelnök-jelöltje

Nem lesz nagy meglepetés a jelölt kiléte.

2021. április 29., 11:43

Szerző:

A Demokratikus Koalíció csütörtökön létrehozott egy Facebook-eseményt, amelyhez azt írták: anyák napján bemutatják az embert, aki az elmúlt időszakban megtett 4320 kilométert, felkeresett 39 települést, beszélgetett 71 emberrel és meghallgatott több száz problémát, „hogy bemutassa nekünk a Kevesek Magyarországát” – írta meg az ATV.

Ha ez valakinek nem lett volna elég egyértelmű, a leírásban azt is megjegyezték, hogy 15 órától kezdődik majd az esemény, amelynek keretében bejelentik a párt miniszterelnökjelölt-jelöltjét. Ez a személy minden bizonnyal az Európai Parlament alelnöke, Gyurcsány Ferenc neje, Dobrev Klára lesz. 

Ezt erősíti meg, hogy néhány nappal ezelőtt a Telex értesüléseire hivatkozva a 168 is megírta, hogy Karácsony Gergely főpolgármester mellett Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselő is indulni fog a miniszterelnök-jelöltségért az előválasztáson. A portál szerint Dobrev nemcsak maga döntött az indulásról, hanem a DK megfelelő fórumai már a múlt hétvégén megerősítették jelöltségét.

(Kiemelt kép: MTI | Koszticsák Szilárd)