Dobrev és Karácsony is indulni fog a közös miniszterelnök-jelöltségért

Hivatalosan még egyikük sem erősítette meg, de szinte biztosra vehető, hogy megmérettetik magukat.

2021. április 28., 09:10

Szerző:

Bár hivatalosan még egyikük sem jelentette be, a Telex úgy tudja, eldőlt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és Dobrev Klára DK-s európai parlamenti képviselő is indulnak a miniszterelnök-jelöltségért az előválasztáson.

A portál Dobrev indulásáról azt írta, hogy a politikus nemcsak maga döntött, hanem a DK megfelelő fórumai már a múlt hétvégén megerősítették jelöltségét. Így a nagy bejelentés sem várat sokáig magára – fogalmaztak. Erre egyébként a párt bejegyzései is utalnak.

Karácsony Gergely szintén elvállalja a jelöltséget – írták. Az eredeti terv az volt, hogy ezt már május első napjaiban bejelenti, végül a járványügyi helyzet miatt ezt nyár közepére halasztotta – tették hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: MTI | Kovács Tamás)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.