Már csak álom az ezer forint alatti sajtos lángos a Balatonnál

Az idei szezonra is drágulni fog a lángos ára a Balatonon, sima lángost még csak-csak kaphatunk 1000 forint alatt, de sajtost már nem.

2023. március 27., 07:57

Szerző:

Sima lángos 900 forint környékén, sajtos-tejfölös nagyjából 1900 forint – ezeket az árakat egy keszthelyi büfé tulajdonosa mondta a G7-nek, aki utánajárt, hogy az idei szezonban milyen lángosárakra számíthatunk a Balatonnál.

A lángos árait tekintve olcsónak mondható Badacsonyban is hasonló árakra számíthatunk. Míg tavaly egy sima lángos „csak” 650 forint volt, addig idén ez 950 forint is lehet – végülis a nemrég újranyitott Badacsony Bisztró így frissítette az árait. A sajtos lángos tavaly 990 forint volt, idén már 1350 forint. Egy sajtos-tejfölös pedig már 1550 forintba kerül. A Bisztró tulajdonosa bízik abban, hogy idén már nem kell árat emelnie, de elképzelhetőnek tartja, hogy további tíz százalékkal drágulnak a nyári szezonig.

A 20-30 százalék körüli áremelkedés lesz a jellemző az első árazások szerint: egy balatonlellei lángosos is arról számolt be, hogy a közeli nagykereskedőnél 30 százalékos volt az áremelés a tavalyi évhez képest, amit mindenképpen beépítenek az új árba. Viszont van olyan, ahol a sima lángos árán nem emeltek. Egy alsóörsi büfében maradt az ezer forintos sima lángos ára, bár a sajtos-tejfölös ára 200 forinttal drágább lett.

A lap úgy összegzi körképét, hogy idén nehezen lehet majd lángost kapni 900 forint alatt, a sajtos-tejfölös ára pedig akár a 2000 forintot is elérheti.

(Kiemelt kép: Lángosok a Csárdafesztiválon a Szent István-napi programsorozaton a fővárosi Vörösmarty téren 2022. augusztus 19-én. Fotó: MTI/Kovács Anikó)