Már a taxisok is polgárháborúval riogatnak

A taxisok azt mondják: eddig csak azért nem kezdeményeztek taxisblokádot, mert attól tartanak, hogy polgárháborúba torkollana.

2008. május 13., 07:03

Egyre nehezebben viselik a fuvarozók a magas üzemanyagárakat, a Volán-társaságok pedig a végzetes eladósodástól tartanak - közölte az Az MTV Híradója a Magyar Nemezetre hivatkozva.

Csak azért nem kezdeményeznek taxisblokádot, mert attól tartanak, hogy polgárháborúba torkollana - mondta a napilap kérdésére Horváth Pál, a Fuvarozók Orstágos Demokratikus Szövetségének elnöke.

Az érdekképviseletek ezért a tárgyalásos utat választották: a kormányzattól a gázolaj adótartalmának csökkentését, a fővárostól pedig a hatóságilag szabott taxitarifák rendezését és az éves inflációhoz való alakítását kérik. Az elnök szerint ellenkező esetben a fuvarozó vállalkozások tömege mehet csődbe.

A taxisok például azt szorgalmazzák, hogy az alapdíj a mostani 300-ról, 600 forintra emelkedjen, a nappali kilométerdíj 240-ről 330-ra, az éjjelit 330-ról 420-ra drágítanák. A tehetfuvarozók még nem döntöttek milyen eszközzel igyekeznek rávenni a kormányt a gázolaj jövedéki adójának csökkentésére - olvasható a lapban.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.