Már 15 ezer orvos erősítette meg kamarai tagságát

Hétfőn még 12 ezren jelezték, hogy maradnának.

2023. március 8., 11:30

Szerző:

„Már 15000 orvos erősítette meg, hogy fontosnak tartja azt az értékközösséget, amit együtt alkotunk” – írta a Magyar Orvosi Kamara a Facebookon.

A testületnek nagyjából 40-50 ezer tagja van, vagyis nagyjából már harmaduk jelezte, hogy maradni szeretnének.

Mint ismert, március elsejével megszűnt az orvosok kötelező kamarai tagsága, miután az országgyűlés gyorsított eljárásban, 24 óra alatt elfogadta a 122 igen és 31 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül, a pont egy hete benyújtott törvénymódosítást. Miután Novák Katalin köztársasági elnök aznap alá is írta, már szerdán életbe lépett a Magyar Orvosi Kamara jogköreinek változásáról szóló törvény.

Az orvosoknak még 23 napjuk van arról nyilatkozni, hogy továbbra is a kamarai tagok maradnak-e. Aki nem nyilatkozik, az a határidő lejártával automatikusan törlődik a tagok közül.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.