Majdnem halálra verte a saját kisbabáját Béla, mert idegesítette, hogy folyton sír

2018. október 17., 16:49

Szerző:

A győri törvényszék elé állított Bélát idegesítette a kisfia sírása: a vállára fektette a két hónapos gyereket, aztán mellkasához vonta, s legalább kétszer a hátába ütött az öklével – írja a Kisalföld.

A vádirat szerint a baba rövid alvásszünetektől eltekintve éjjel-nappal sírt. Anyja mégis csak négy nappal később vitte orvoshoz Kapuvárra, ahonnan a doktor kórházba utalta. Látta, hogy a kisfiúnak tüdőgyulladása van és hátán ott kéklenek az ütésnyomok. Az anya először elmondott mindent, aztán pár hét múlva menteni próbálta Bélát, végül mégis ellene vallott.

A babát és testvérét a gyámügy elvette, rokonoknál vannak, Apjuk letartóztatásban van – más ügyben. Ő volt ugyanis, akit azzal gyanúsítanak, hogy megtámadott egy 18 éves lányt a győri Fehérvári úti körforgalomnál idén februárban.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.