Magyarországot letarolta az omikron

A két ünnep között 60, a legfrisebb mérések szerint 78 százalékát az omikron okozza az új fertőzéseknek.

2022. január 4., 08:16

Szerző:

A legnagyobb magánlabor, a Neumann Labs a Telex kérdésére azt közölte, hogy eddig 283 omikronos esetet mutattak ki a laboratóriumukban. Az utolsó mérésben a pozitív esetek 78 százaléka volt omikronos. A lap megkereste a Nemzeti Népegészségügyi Központot is, hogy megtudja, mekkora az omikronos esetek aránya a pozitív tesztekben, de nem kaptak választ. 

Magyarországon december 13-án jelent meg a koronavírus omikron variánsa, akkor két hazai mintában mutatta ki a Neumann Labs diagnosztikai laboratórium. Egy héttel később a Nemzeti Népegészségügyi Központ már arról számolt be, hogy tizenöt omikronos esetet azonosítottak a laborjukban.

A Neumann Labs december 28-án közölt újabb adatokat, a hozzájuk beérkező, variánsokra is bevizsgált pozitív mintákban a karácsonyt követően már 60 százalékra mérték az omikron előfordulását, ez pedig azt jelenti, hogy már Magyarországon is meghatározóvá válhatott ez a koronavírus variáns.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

00:01

Fennállása huszadik évfordulójához érkezett az MVM Partner Zrt., Magyarország legnagyobb villamosenergia-nagykereskedője. Az elmúlt két évtizedben a társaság nagy utat bejárva és jelentős mérföldköveket elérve számos módon járult hozzá a magyar villamosenergia-rendszer ellátásbiztonságához és a rezsicsökkentés biztosításához.