Magyarországon is kereskedelmi forgalomba kerülhet a Moderna vakcinája

20 országban kerülhet kereskedelmi forgalomba az mRNS alapú oltás.

2021. június 7., 15:51

Szerző:

A Moderna bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Medison Pharmával a Moderna COVID-19 oltóanyagának Közép- és Kelet-Európában és Izraelben való értékesítéséről – írja a hvg.hu. A megállapodás szerint 20 országban kerülhet majd kereskedelmi forgalomba a vakcina, köztük Magyarországon is. 

A Moderna kereskedelmi vezérigazgatója kiemelte, fontos számukra ez az együttműködési megállapodás, ugyanis ez garantálja, hogy az mRNS alapú vakcina eljut az érintett piacokra. A közleményében viszont arra már nem tért ki, hogy mikor kezdődhet meg pontosan az oltóanyag kereskedelmi értékesítése Magyarországon.

(Kiemelt kép: NurPhoto/AFP | Artur Widak)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.