Magyarország ismét a legelső helyen a legrosszabb kategóriában

Grúzia jön utánunk.

2021. december 1., 21:27

Szerző:

Ismét első helyen áll Magyarország a világon a lakosságarányos Covid-halálozásban – írja a Telex a Worldometers legfrissebb adatai alapján. A statisztikai gyűjtőoldal szerint az egymillió lakosra számított, koronavírussal összefüggő halálozás hétnapos mozgóátlagában Grúzia, Örményország, Ukrajna és Litvánia következik utánunk.

Magyarország az EU-s tagországok között is az első helyen áll, hazánk november 29-én került az első helyre a halálozásban a hétnapos mozgóátlag alapján.

Hazánkban kedden 11 152 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 114 260 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt napon 192 újabb áldozata volt a járványnak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.