Magyarországra járnak tankolni az osztrákok, van aki plusz kannát is hoz

Egy osztrák lap arról ír, hogy az üzemanyag literenkénti 60 centet is meghaladó árkülönbsége miatt töretlenül folytatódik a benzinturizmus Burgenlandból Magyarországra.

2022. május 20., 12:51

Szerző:

Akár összesen 30 és 40 euró (kb. 11 ezer - 15 ezer forint) közötti összeget tudnak megspórolni az orsztrákok azzal, hogy Magyarországon tankolnak – írta a Kronen Zeitung.

A lap megjegyzi, hogy a magas üzemanyagárak miatt egyre többen követelik az osztrák kormánytól, hogy ott is vezessenek be üzemanyagár-stopot, ahogyan azt már hazánk megtette. Ausztriában jelenleg 1,8-2 euró között mozog a benzin literenkénti ára, addig hazánkban ez 1,24 euró. A gázolajnál is hasonló árak vannak a szomszédban: literenként 1,9-2,2 euróba kerül. 

Ezért sok burgenlandi rendszeresen átutazik Magyarországra, hogy ott megtankolja autóját, és gyakran plussz kannákat is magukkal visznek

– írta a Kronen. Az Osztrák Autó, Motorkerékpár és Túraklub viszont óvatosságra int minden „üzemanyagturistát”, ugyanis míg a magánszemélyek számára nincs törvényes korlátozás, addig előfordulhat, hogy egyes benzinkút korlátozza a kiadott üzemanyag mennyiségét.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Felix Kästle / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.