Magyarázkodik a Miniszterelnökség a várbeli Gundel-menza árai miatt

A Várban csak üzemi konyha működik, ahol kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott.

2019. január 8., 19:58

Szerző:

Hétfőn elsőként a 168 Óra végezte el az összehasonlítást, amelyből kiderült, hogy a Gundel tizedannyiért kínál több ételt is a 2019-től már a budai Várban működő Miniszterelnökség Orbán Viktort is kiszolgáló menzáján, mint amennyiért az étteremben kínálja őket, az ezt kísérő felháborodás nyomán pedig a tárca nevében a Várkapitányság ma kiadott egy közleményt az MTI Országos Sajtószolgálatában:

„A Karmelitában működő önkiszolgáló menza bérlőjének kiválasztása nyilvános pályáztatás útján valósult meg. Az értékelés legfontosabb szempontja a megajánlott bérleti díj összege volt. A nyertes pályázó havi 2.54 millió forint bérleti díjat ajánlott. A Karmelita épületében dolgozó munkatársak napi étkeztetését – több közigazgatási intézményhez hasonlóan – ez az önkiszolgáló konyha látja el.

Az önkiszolgáló menza nem étterem. Az üzemi konyha kínálatában kisebb adagokat szolgálnak fel és az ételkínálat is korlátozott.

A Karmelita hivatali étkezője hasonló árképzéssel dolgozik, mint a parlamenti képviselők étkeztetését ellátó Országház Étterem, ahol egy kétfogásos menü ára 780 forint. Kettős mércének tartjuk, hogy az ellenzéki képviselők az országgyűlési menza árképzése ellen, ahol maguk is étkeznek, nem tiltakoznak, a Karmelita épület menzájának árszabását viszont kritikával illetik. 

Várkapitányság Zrt.

Kiadó: Miniszterelnökség”

A várbeli Gundel-menza miatt a Demokratikus Koalíció törvénymódosító javaslatot nyújt be, hogy a kórházakban és iskolákban is hasonló árakon lehessen enni.

 

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.