Magyar Péter: Arról szólnak a hírek, hogy Lázár János alatt remeg a miniszteri szék

Magyar Péter szerint a 24. órában vagyunk. 

2024. augusztus 2., 13:09

Szerző:

A miniszterelnök és a NER elit éppen luxus szigeteken és 30 milliárdos yachtokon piheni ki az idei zabrálást, de a rekkenő nyári hőségben is folytatódik az ország leépítése és széthordása – írja Facebook posztjában Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke arról ír továbbá, hogy mindeközben csütörtöktől bezártak újabb 100 postahivatalt, és miután a paksiak leváltották a fideszes polgármestert, a kormány „egyetlen tollvonással elrabolt hatmilliárd forintot a várostól és átadja a fideszes megyei önkormányzatoknak szétosztásra”. És ugyanezt teszi már régóta a kormány több ellenzéki vezetésű önkormányzattal.

Majd úgy folytatja, különleges gazdasági övezet létrehozásával egyszerűen elveszi az adott településen keletkező jövedelmet a helyiektől. Budapesttől pedig 75 milliárd forintot von el teljesen jogellenesen évente, szolidaritási hozzájárulás címen, „ezzel totálisan ellehetetlenítve bármilyen fejlesztést a fővárosban”.

Azt is megemlíti, hogy mindeközben kijött a héten a magyar gazdaság második negyedéves “növekedéséről” szóló, minden várakozást alulmúló adat, újabb megszorítások szükségességét előrevetítve, és

„az első megszorításként bejelentett 400 milliárdos védelmi hozzájárulás kapcsán máris kiderült, hogy a cégek természetesen tovább hárítják azt a lakosságra”

– írja Magyar Péter.

A Tisza Párt elnöke szerint „a MÁV kapcsán napi szinten jönnek a hírek a totális káoszról és ugyanez igaz a légiközlekedésre is, eközben az eddig jól működő Volánbuszt beolvasztja a kormány a totálisan veszteséges és a szétesés határán egyensúlyozó MÁV-ba ezzel veszélyeztetve az eddig jól működő busztársaság hosszútávú működését”.

Ezzel párhuzamosan arról szólnak a hírek, hogy Lázár János alatt remeg a miniszteri szék

írja Magyar Péter.

 

(Fotó: Magyar Péter Facebook oldala)