Lázadnak a Magyar Orvosi Kamarában, bukás fenyegeti Éger Istvánt

Tizenhat év alatt még soha nem fordult elő, hogy elutasították az elnök beszámolóját.

2019. november 29., 20:29

Szerző:

Szoros, 51:49-es szavazati arány mellett, de pénteken a küldöttek elutasították Éger Istvánnak, a Magyar Orvosi Kamara (MOK( elnökének beszámolóját. 

Éger István 16 éves regnálása óta erre még sohasem volt példa. A péntek estébe nyúló gyűlésen 15-20 egyenként háromperces hozzászólás volt, szinte valamennyi élesen bírálta a vezetést, felszólalásukat pedig vastaps követte.

A beszámolóra 98 küldött mondott igent, 81 nemet, 18-an pedig tartózkodtak.

A jelenlévők szerint a beszámoló mindent szépnek és jónak festett le, stílusát pedig bicskanyitogatónak érezték. Az elnök ugyanis többször célzott a jelenlévő fiatalokra, akik még „nem tudhatják, hogy is vannak a dolgok”, és a jelenlegi vezetés mindent megtett az orvosok érdekében. Úgy tűnt, ha az eredmény példátlan is, de már az ülés és az azt megelőző időszak tükrében nem volt meglepő. Minden esetre érdekes fordulatot hozhat ez a holnapra meghirdetett elnökválasztáson, könnyen megtörténhet, hogy az orvosok egy magja által jó ideje érezhető lázadásközeli hangulat már hatással van a többi kollégára is, ami megingathatja Éger István pozícióját.

 

Az Éger István vezette MOK-ról és a szervezet problémáiról szóló elemzésünket elolvashatják a 168 Óra hetilap csütörtökön megjelent számában. Keressék az újságárusoknál!

A Magyar Közlönyben megjelentek a köztársasági elnök határozatai. Novák Katalin hét magyar állampolgárságot vont vissza, minden esetben Gulyás Gergely miniszter előterjesztései alapján.

Az előzetes adatok szerint 2023 októberében 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg. 2022 októberéhez képest a születések száma 5,9, a halálozásoké 6,7, a házasságkötéseké pedig 9,6 százalékkal csökkent. A természetes népességfogyás lassult – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.

Aki ingatlan eladásban vagy vételben gondolkodik, pontosan jól tudja, milyen szempontok befolyásolják egy-egy lakás vagy ház értékét. Az ingatlan állapota mellett természetesen annak elhelyezkedése, vagyis az utca is befolyásolja az árat.