Lázadnak a Magyar Orvosi Kamarában, bukás fenyegeti Éger Istvánt

Tizenhat év alatt még soha nem fordult elő, hogy elutasították az elnök beszámolóját.

2019. november 29., 20:29

Szerző:

Szoros, 51:49-es szavazati arány mellett, de pénteken a küldöttek elutasították Éger Istvánnak, a Magyar Orvosi Kamara (MOK( elnökének beszámolóját. 

Éger István 16 éves regnálása óta erre még sohasem volt példa. A péntek estébe nyúló gyűlésen 15-20 egyenként háromperces hozzászólás volt, szinte valamennyi élesen bírálta a vezetést, felszólalásukat pedig vastaps követte.

A beszámolóra 98 küldött mondott igent, 81 nemet, 18-an pedig tartózkodtak.

A jelenlévők szerint a beszámoló mindent szépnek és jónak festett le, stílusát pedig bicskanyitogatónak érezték. Az elnök ugyanis többször célzott a jelenlévő fiatalokra, akik még „nem tudhatják, hogy is vannak a dolgok”, és a jelenlegi vezetés mindent megtett az orvosok érdekében. Úgy tűnt, ha az eredmény példátlan is, de már az ülés és az azt megelőző időszak tükrében nem volt meglepő. Minden esetre érdekes fordulatot hozhat ez a holnapra meghirdetett elnökválasztáson, könnyen megtörténhet, hogy az orvosok egy magja által jó ideje érezhető lázadásközeli hangulat már hatással van a többi kollégára is, ami megingathatja Éger István pozícióját.

 

Az Éger István vezette MOK-ról és a szervezet problémáiról szóló elemzésünket elolvashatják a 168 Óra hetilap csütörtökön megjelent számában. Keressék az újságárusoknál!

11:52

A kormány számára kiemelt fontosságú a gondoskodás a nyugdíjasokról, az idősek biztonságáról – hangsúlyozta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalára feltöltött videós bejegyzésben vasárnap.

 

07:56

Figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat Magyarország területére vasárnap éjfélig.