06:50 - 09:00

MOST: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Magyar Nemzet: Szabálytalanul üríti a konténereket az FKF

A közel háromezer rossz minőségű tartályból több száz darab tört el az elmúlt egy évben, s hiába panaszkodott számos ügyfél, nem az úgynevezett villás eljárással ürítik a konténereket.

2021. március 2., 08:24

Szerző:

Évi több tízmillió forintnyi közpénz folyik el az FKF-nél, mivel tömegesen törnek el a rossz minőségi műanyag konténerek a szabálytalan ürítési gyakorlat miatt – írja a Magyar Nemzet.

A lap informátora szerint a közel háromezer rossz minőségű tartályból több száz, sőt akár közel ezer darab tört el az elmúlt egy évben, s hiába panaszkodott számos ügyfél – köztük az RTL Klub –, mégsem a kímélőbb, úgynevezett villás eljárással ürítik a konténereket.

Pedig az érvényben lévő műveleti utasítás alapján az emelővillás emelési módot kellene alkalmazni, s a lap birtokába került több dokumentum alapján az FKF el is ismerte a panaszos ügyfeleknek, hogy nem szabályosan ürítették a műanyag konténereket, és néhány rakodó figyelmeztetést kapott.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a pazarlást szóvá tevő FKF-est az egyik felettese megfenyegette, aki emiatt rendőrségi feljelentést tett. A korábbi dolgozó – akit február elején kirúgtak – először az FKF belső fórumain tett panaszt, valamint Tüttő Katának is jelezte a történteket, azonban egyikük sem volt hajlandó foglalkozni az üggyel. Ezért a dolgozó rendőrségi feljelentést tett a fenyegetés mellett a kukák százmilliós kárt okozó kezelése miatt is. A portál értesülései szerint utóbbi kérdésben jelenleg a BRFK gazdasági osztálya végez adatgyűjtést.

(Kiemelt képünk illusztráció: 168.hu | Dimény András)