A Kétfarkúak a Kúriához fordultak a vajdasági magyarok szavazólapjai miatt

Szerintük nincs rendben a Nemzeti Választási Bizottság döntése.

2022. március 24., 13:25

Szerző:

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt fellebbezett a Kúriához – jelentették be a Facebook-oldalukon. A párt azért döntött így, mert mint írják, a Vajdaságban élő magyarok szavazólapjait nem a posta hordja ki a címzetteknek, hanem a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSz) aktivistái.

„Akik a Fidesz testvérpártjaként természetesen a Fideszre szavazásra kérik a címzetteket. A szavazatokat is ők gyűjtik be. Kifogást adtunk be, ám a Nemzeti Választási Bizottság szerint ez az egész rendben van. Szerintünk meg nincs rendben. Ezért a Kúriához fordulunk mint érintett párt” – közölték.

(Kiemelt kép: Kovács Gergely magyar grafikus, weboldal-készítő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke. 2021. október 27. Fotó: Merész Márton)

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.