A Magyar Atlétikai Szövetség szerint Karácsony nem vétózhatja meg az atlétikai vb-t

A főváros nem számít szerződő félnek szerintük.

2021. augusztus 31., 22:16

Szerző:

A 2023-as atlétikai világbajnokság rendezési jogát a Magyar Atlétikai Szövetség pályázta meg és nyerte el a magyar kormány támogatásával. Mivel Budapest Főváros Önkormányzata a rendezésben nem működik közre, feladata és kiadása nincs, így nem számít szerződő félnek – derül ki a Magyar Atlétikai Szövetség közleményéből. A dokumentumban arra is kitérnek, hogy Budapest Főváros Önkormányzatának, a Fővárosi Közgyűlésnek a vb megrendezésével kapcsolatban nincs illetékessége – írja a HVG. Ez alapján úgy tűnik, hogy Karácsony Gergely meg sem vétózhatná a világbajnokságot – habár ezt egyértelműen nem közölték. 

Karácsony Gergely múlt héten jelentette be, hogy amennyiben azt a Fővárosi Közgyűlés megszavazza, visszavonják a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésére adott hozzájárulást. Azt követően jutottak erre a döntésre, hogy a kormány ellehetetlenítette a Diákváros megépülését, és majd az egész területet a kínai elitegyetemnek, a Fudannak adták át.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely Facebook-oldala)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.