Egy órán át senki sem segített a sérült idős hölgynek Budapest szívében

Megbotlott és elesett egy bottal járó, 85 éves idős hölgy Budapest belvárosában. Sokáig senki nem segített neki, így kénytelen volt elkúszni a legközelebbi padig.

2023. január 6., 15:35

Szerző:

Miután a sérült idős hölgy elmászott a legközelebbi padig, több járókelőt is megpróbált megszólítani, hogy segítséget kérjen. Azt szerette volna, ha mentőt hívnak neki, de se senki sem állt meg segíteni.

Közel egy órát üldögélt így a hidegben, mire végre egy jólelkű köztisztasági alkalmazott felfigyelt az asszonyra és értesítette a mentőket, akik perceken belül helyszínre értek és csillapították az idős beteg fájdalmát, akit súlyos sérüléssel szállítottak kórházba. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy mentőautó áll az V. kerületi Markó utca 22. és a Bihari János utca kereszteződésénél az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága előtt. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.