Magánszemélyként segít Mészáros Lőrinc a szegedi nyugdíjasoknak

Mert többségi részvényesként nem tud.

2021. december 13., 19:01

Szerző:

Hallgató fülre talált annak a sok szegedi nyugdíjasnak a levele, akik korábban arról panaszkodtak, hogy a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló, a Forrás Szállóval összenyitott Napfényfürdő bérleti konstrukciói megváltoztak, és így kimaradtak a nyugdíjas kedvezmények. Az idősek az ügyért nyáron még tüntetést is tartottak, de azzal csak süket fülekre találtak. Ezért levélben kerestek meg mindenkit, akinek lehet beleszólása, de végül a Mészáros Csoport adott ki egy közleményt – közölték az MTI-vel.

„Mészáros Lőrincnek, mint az OPUS GLOBAL Nyrt. többségi részvényesének a szegedi fürdő üzletmenetébe, menedzsment-döntéseibe nincs beleszólása, de magánszemélyként a társadalmi felelősségvállalás jegyében kompenzációt nyújt a helyben élő nyugdíjasoknak, akik így a teljes 2022-es évre újra a 2019-es kedvezményes árakon válthatják meg a két bérlet-típust.”

(Kiemelt kép: A Napfényfürdő Aquapolis Szeged Wellness-, Gyógy- és Élményfürdő épülete és főbejárata a Torontál téren. Fotó: Jászai Csaba / MTVA/Bizományosi)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.