Jön a vihar! – Kiadták a másodfokú riasztást

Zivatarveszély miatt másodfokú riasztásokat adott ki több északkeleti járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn kora délután.

2022. augusztus 22., 14:41

Szerző: , ,

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell arra készülni, hogy a következő órákban heves zivatarok lehetnek. Azt írták: a zivatarcellákat felhőszakadás (25-50 milliméternyi csapadékkal), viharos, akár 80-90 kilométer/órás széllökés, illetve jégeső is kísérheti. Az éjszaka folyamán várhatóan fokozatosan megszűnnek a zivatarok.

Kedd délután kisebb számban a keleti, északkeleti tájakon fordulhat elő néhány zivatar. Egy-egy erősebb cellához továbbra is társulhat intenzív csapadékhullás, viharos széllökés, esetleg jégeső – tették hozzá.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Nagykanizsa, 2019. július 27. Fotó: MTI/Varga György)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.