Ma este tüntetnek a pedofiltörvény melegellenes módosításai ellen

A 168 is a helyszínen lesz, végig tudósítunk az eseményről. 

2021. június 14., 07:43

Szerző:

A melegszervezetek szerint az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztását valósítaná meg a kormány. Ez ellen „Propagandatörvény helyett elfogadás” névvel szervezett tüntetést az Amnesty International Magyarország, a Budapest Pride, a Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Helsinki Bizottság, a Prizma Közösség és a Szivárványcsaládokért Alapítvány.

A demonstráció hétfőn este lesz a Parlament előtt. Az eseményről a 168.hu is tudósít a helyszínről.

Mint ismert, a kormánypártok több új kiegészítési javaslatot tettek a parlament előtt lévő pedofilellenes törvénycsomaghoz. A módosítások között szerepel, hogy megtiltanák a 18 év alattiak számára a homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását, még az ilyet tartalmazó reklámokat is. A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ilyen előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók tarthatnának az iskolákban.

A szervezők azt írják, a tüntetéssel az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb jogfosztása ellen tiltakoznak. „Hétfő este az ellen is tiltakozunk, hogy a kormány a törvényjavaslattal igyekszik egybemosni gyerekekkel szemben elkövetett, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetőket az LMBTQI közösség tagjaival” – írják a közösségi oldalon a szervezők.

(Kiemelt képünk illusztráció. AFP / Ulises Ruiz)