Füstpróba lesz az M3-as metró egyik szakaszán

A BKV megkezdi a füstpróbát az M3-as metróvonal megállóiban. Az első füstpróba az Arany János metróállomáson lesz január 14-15-én 8:00-19:00 óra között és január 20-án 8:00-19:00 óra között.

2023. január 11., 15:56

Szerző:

Az M3-as metróvonal középső szakaszának felújítás alatt álló Arany János utca és Nyugati pályaudvar állomásain 2023. januárjában a hő- és füstelvezető rendszer megfelelőségének tesztelését végzik. A próbák célja az új berendezések hatékony működésének ellenőrzése – közölte a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága.

A három hétig tartó tesztsorozat során a metró szellőző kivezetésein – metróállomások körüli műtárgyaknál – füst kiáramlására lehet számítani, naponta akár több alkalommal is. Az előállított égésterméknek sem az állomások kijelölt biztonsági zónáiban, sem a felszíni füstkivezető nyílások környezetében nincs egészségkárosító hatása.

 A füstpróbák hétvégén és hétköznap is 8:00-19:00 óra között zajlanak majd. A füstpróbák helyszíneiről és időpontjáról folyamatosan tájékoztatást adunk.

Az első füstpróba helyszíne és időtartama:

Arany János utca metróállomás. A Deák Ferenc tér és Nyugati pályaudvar állomások közötti szakaszon tapasztalhatnak füstkiáramlást. 2023. január 14-15. (szombat-vasárnap) 8:00-19:00 óra között és január 20. (péntek) 8:00-19:00 óra között.

(Kiemelt kép: M3 metró füstpróba Forgách utca. Fotó: BKV)

13:35

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.

Megszűnik november 4-től a Keszthelyi Kórház szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg osztálya, ugyanakkor a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg ellátás, a terhesgondozás és a nőgyógyászati szakellátás változatlanul elérhető lesz.