Rendőr mentett csecsemőt

A bagi lehajtónál szaladt oda egy rendőrhöz egy kétségbeesett apuka. Alig hat hetes gyermekét tartotta karjában. A pici nem lélegzett…

2023. december 22., 20:19

Szerző:

A Pest vármegyei rendőrség Facebookon közzétett posztja szerint Kovács Márk zászlósban – a mozdulatlan fiúcska láttán – csak egy pillanatra állt meg az ütő, aztán mentőt kért a helyszínre. Az Országos Mentőszolgálat mentőhelikoptert és minden mást is riasztott, miközben telefonon adta az újraélesztési feladatokat – írta a 24.hu a Pest vármegyei rendőrség Facebook-posztja alapján.

Kovács Márk zászlósban – a mozdulatlan fiúcska láttán – csak egy pillanatra állt meg az ütő, aztán mentőt kért a helyszínre. Az Országos Mentőszolgálat mentőhelikoptert és minden mást is riasztott, miközben telefonon adta az újraélesztési feladatokat. Márk és az apuka versenyt futottak az idővel, szavak, gondolkodás és megállás nélkül tették, amit a mentésirányító mondott: arcot, szájat fújtak, mellkast dörzsöltek. Egészen addig, amíg néhány perccel később meg nem hallották a tonnás követ vállukról legurító gyermeksírást! A világ összes férfija közül minden bizonnyal ők örültek a legjobban ezeknek a hangoknak és azt kívánták, a fiatalúr soha ne hagyja abba! Az M3 autópályán leszálló mentőhelikopter orvosa megvizsgálta a babát, majd kórházba vitték. Kollégánk is odakanyarodott, hogy lássa, minden rendben van. Váltott még két szót az apukával, majd ment a következő küldésre.– mint írták.

Az M3 autópályán leszálló mentőhelikopter orvosa megvizsgálta a babát, majd kórházba vitték.

(Kiemelt képünk forrása: Pest vármegyei rendőrség hivatalos Facebook-oldala)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.