Lovasi: „Nemzetmentő szónoklatok helyett inkább dolgozni kéne"

2020. július 27., 15:51

Szerző:

Lovasi Andrásnak volna egy építő javaslata.

Íme:

„Magyarországon láthatóan nincs járvány, járványveszély van. Nem igazán értem, miért nem jutott senki eszébe, hogy a fesztiválok betiltása helyett, az állami szervek és a fesztiválok nagyszerűen együtt tudnának működni a megelőzésben, illetve a szűrésben, hiszen

a fesztiválok közönsége a jegyvásárlása okán regisztrál, jól nyomon követhető,

tehát semmi mást nem kellene csinálni, mint a koncertlátogatókat a belépésük előtt le kellene tesztelni, akár mindkét ismert módszerrel. Aki a gyorsteszten pozitív eredményt produkál, az nyilván nem mehetne be a rendezvényre, akit a biztosabb, de lassabb teszt szűr ki, azt is viszonylag gyorsan ki lehetne emelni a tömegből, ezzel egyrészt lenne egy csomó adat a népesség ezen részének átfertőzöttségéről, másrészt minimalizálni lehetne a szuperfertőzők megjelenését ezeken a rendezvényeken, harmadrészt még mindig olcsóbb lenne, mint az iparág totális csődje vagy egy esetleges több milliárdos mentőcsomag, amiről a háttéregyeztetésekben mostanában szó van.

De gondolom, ez azért nem lesz, mert bár logikus, de

dolgozni kéne/ kellett volna a nemzetmentő szónoklatok helyett.

Együttműködést kívánna, az meg milyen már, hogy

nem az operatív törzsnél van a bölcsek köve,

hanem egy csomó adat „nyilvánosabb” lenne, ha akarnák, ha nem. Úgyhogy várjuk az orákulum kinyilatkoztatását" – írta a Facebookon a Kossuth-díjas zenész.

11:59

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekményi gyanúja és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt feljelentést tesz Sulyok Tamás ügyében Polt Péter legfőbb ügyésznél, valamint eljárást kezdeményez az Alkotmánybíróságnál.

09:54

Noha Novák Katalin már hosszú ideje nem tölti be a köztársasági elnöki posztot, még maradt olyan határozata, ami csak most jelent meg a Magyar Közlönyben.