LMP: nem lesz a Fidesszel közös főpolgármester-jelölt Karácsony ellen

Az LMP kizárja, hogy közösen indítsok főpolgármester-jelöltet a Fidesszel – mondta a párt szóvivője az RTL-nek.

2024. január 7., 09:53

Szerző:

Tarlós István korábbi polgármester arról beszélt a Hír TV-ben, hogy a kormánypártoknak közös jelöltjük lehet egy ellenzéki párttal. A volt főpolgármester nem nevezte meg, hogy kiről pletykálják ezt, de a műsorban felmerült Vitézy Dávid neve – írja az rtl.hu.

Vitézyt eddig nyilvánosan az LMP kérte fel, de a neve már a kormánypártok lehetséges jelöltjeként is felmerült nyilvánosan. Az ATV decemberben meg is kérdezte erről a kormányinfót tartó Orbán Viktort, aki kitérő választ adott.

Az LMP-nél azt mondták az RTL-nek, ők csak Vitézy Dáviddal tárgyalnak, a Fidesszel nem.

Elképzelhetetlen lenne, hogy mi a Fidesszel tárgyaljunk, ugyanis a Fidesz pont most veri szét a budapesti közlekedést, ezért nincsen semmilyen szándékunkban a Fidesszel vagy akár Fidesz-közeli civil szervezetekkel is beszélgetni arról, hogy közös jelöltünk legyen

– fogalmazott Gál József szóvivő.

(Kiemelt kép: Vitézy Dávid beszédet mond a Közlekedési Múzeum Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik című tárlatának megnyitóján az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában 2021. július 15-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.