LMP: A kormány még a válság alatt is rárontott a nemzetére

Az álnemzeti kormány bármikor kész kiszolgálni az orosz vagy kínai érdekeket – jelentette ki az LMP frakcióvezetője.

2021. június 7., 14:41

Szerző:

Keresztes László Lóránt azt mondta: a jövő évi költségvetési javaslatból az látszik, hogy a kabinet még a válság idején is rárontott saját nemzetére. Bírálta a kormány nagyberuházásait, a többi között azt, hogy a Fudan Egyetemre 540 milliárd forintot költenének.

Emlékeztetett az ez ellen szervezett hétvégi demonstrációra, amely miatt kínai diplomaták szót emeltek. Szerinte ebből kiderül, hogy Kína nem érti a tüntetés mondanivalóját, mert „a kormány nem együttműködést alakított ki velük, hanem behódolt”.

Sérelmezte, hogy a magyar felsőoktatási béreket ugyanakkor nem rendezte a kabinet, vagy hogy a magyar hallgatóknak szállást nyújtó diákváros rovására épülne meg a kínai kampusz. Ugyancsak bírálta a Budapest–Belgrád vasúti fejlesztést, kifogásolva, hogy a vidéki infrastruktúra fejlesztésére nem jut pénz. 

Azt is bírálta, hogy bár a paksi bővítés projektje „döbbenetes csúszásban van”, a kormány mégsem volt képes javítani annak igen kedvezőtlen hitelfeltételein. Keresztes László Lóránt mindezekkel szemben patrióta gazdaságpolitikát szorgalmaz, a helyi gazdaság megerősítését, a leszakadó térségek felzárkóztatását, egy válságálló gazdaság kialakítását.

(Kiemelt kép: 168.hu | Pozsonyi Roland)