Liget Projekt: Több munkás elkapta a koronavírust

Gyorgyevics Benedek szerint a kivitelezési munkálatok nem fognak nagymértékben csúszni, de a jelenlegi helyzetben nem tud jóslatokba bocsátkozni.

2021. április 15., 10:08

Szerző:

A ligetben nincs maszkviselési kötelezettség, bárki látogathatja és a legtöbb eszközt igénybe is veheti mindenki, kivéve a csapatsportok helyszínét - mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a Keljfeljancsi című műsorban. Hozzátette a mosdók működnek, ezeket állandóan fertőtlenítik. „Így higiénikusabb, mintha bezártuk volna, mert az emberek akkor is elvégzik a dolgukat, jobb így” – mondta.

Kifejtette, a Liget-projekt kivitelezési munkálatai feltehetőleg nem fognak késni, ám ezzel kapcsolatban jelenleg nem lehet egyértelműen nyilatkozni. Mint mondta, alapvetően a generálkivitelezők felelőssége a vírussal kapcsolatos védekezések betartása és bonyolítása, de „közös érdek, hogy együtt gondolkodjunk”.

Hozzátette, a nagy beruházások tekintetében nagyon szigorú protokoll van. „Rendszeresen tesztelnek, belülre melegételt visznek, így a munkásoknak csak egyszer kell belépniük a lezárt munkaterületre. (...) Az Operaház területén tízes nagyságrendben vannak olyan munkások, akik elkapták a vírust, ez befolyásolhatja a kivitelezések idejét” – mondta.

Hozzátette ez azonban vis majornak minősül, „ettől függetlenül a feleknek az a célja, hogy ez ne érintse a véghatáridőt”. Eddig más vis majorral nem találkozott ami befolyásolhatja a kivitelezési munkák végét.

(Kiemelt képünk illusztráció: A Liget Budapest projekt keretében épülő Néprajzi Múzeum 2021. március 22-én. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)