Újraindul a libegő a hétvégén

Szombattól újra jár a zugligeti libegő, amelynek egy hónapos nagyjavítása határidőre sikeresen befejeződött – közölte a BKV csütörtökön.

2022. június 2., 13:02

Szerző:

A tizenkét évente esedékes rekonstrukció során elvégezték a pálya acél szerkezeti elemeinek és a szállítószékek szorítófejeinek repedésvizsgálatát, átvizsgálták a pálya mozgó alkatrészeit, valamint rezgésdiagnosztikai vizsgálatnak vetették alá a szerkezeti elemekben lévő csapágyakat – írták.

Lefestették az acél szerkezeti elemeket, szervizelték a segédhajtást, átvizsgálták az elektronikus vezérlést, valamint a kötélvezető görgőket és gumibetéteket is. Ellenőrizték a fékek szerkezeti elemeit, a legkedvezőtlenebb terhelési viszonyok között mérték a fékutakat, valamint átvizsgálták a biztonsági elemeket.

A nagyjavítás során teljesen felújították a kommunikációs rendszert is - olvasható.

A BKV közölte, a nagyjavítás egy hónapot vett igénybe.

(Kiemelt kép: Utasok a zugligeti libegőn Budapesten, 2022. március 29-én. Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)

Magyarország egyik legfontosabb erőforrása a kiművelt emberfő, versenyképes tudású, a világra nyitott, hazáját szerető, szorgalmas fiatalokra van szüksége az országnak ahhoz, hogy ne csak szemlélője, hanem alakítója is lehessen a jövőnek - írta Novák Katalin a Facebook oldalán szombaton.