Lezárják a Szabadság hidat

Megtisztítják az éves köztisztasági program keretében. 

2021. szeptember 28., 20:52

Szerző:

Lemossák az elkövetkezendő éjszakákon a Szabadság hidat, a városligeti Zielinski hidat, valamint a Váralagutat is. Emiatt teljes lezárásokra kell számítani a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. közleménye szerint. 

Tájékoztatásuk szerint szerdán éjjel 12-től csütörtök hajnal fél ötig a városligeti Zielinski és Szabadság hidat is megtisztítják egy környezetkímélő technikával. Péntek éjjel pedig a Váralagutat fogják lemosni vegyszermentes eljárással, kézzel és gépekkel is.  A szervezet azt kéri az autósoktól, hogy a lezárások miatt más útvonalokat válasszanak. 

A közlemény szerint az éjszakai munkavégzés akadályozza a legkevésbé a forgalmat. A hidak és az alagút megtisztítása egyébként az éves köztisztasági program egy fontos eleme. 

(Kiemelt kép: Ideiglenes forgalmirend-változásokról tájékoztató tábla a Szabadság hídon, Budapesten, 2021. augusztus 18-án. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.